Oorsprong

Met mijn kop onder water krijg ik een visioen van een ‘museum van geluid’. Een plek waarbij geluid geen onderdeel is maar het object zelf, de hoofdattractie. Een ruimte waar geluidskunst, installaties, audioverhalen, soundscapes, muziek en video samenkomen. Dat alle zintuigen beroert maar in eerste instantie de oren aanspreekt. Een gebouw dat geluid ademt, waar geluid uit druipt, dat je onderdompelt in een auditieve ervaring. Waar niet de beeldcultuur regeert, maar het oor prevaleert. OORKAMERS is geboren.

Dat museum is er (nog) niet gekomen. OORKAMERS is intussen wel mijn ruimte voor beeldende audio en verwonderende communicatie, van apps tot tentoonstellingen. Waar mijn studies Nederlands, Culturele Studies, Museumcommunicatie en Geluidstechniek plus 20 jaar projectervaring samenkomen. Voor Antenna International heb ik ruim vijftig audio- en multimediatours geproduceerd. Als inhoudsontwikkelaar en tekstschrijver droeg ik bij aan belevingsprojecten bij DST – het experience bureau. En naast diverse losse producties heb ik veel buitencommunicatie ontwikkeld via Buro Kloeg, waar ik ook tien jaar als projectleider werkte.

Als ik maar geïnspireerd kan raken en anderen inspireren, mijn enthousiasme kan delen en doorgeven. Mijn nieuwsgierigheid is mijn drijvende kracht, mijn verwondering mijn scheppend vermogen. Van inspiratie naar creatie, met altijd de gebruiker voor ogen. Mijn hele leven al verslind en ‘vertaal’ ik verhalen, in welke vorm dan ook. Het is mijn uitdaging die door te geven naar diegenen die daar rijker van worden. Wat is jouw verhaal? I’m listening…

“There are only two ways to influence human behavior: you can manipulate it or you can inspire it.” ― Simon Sinek, Start with Why (2009)

Jeroen Dessauvagie

Jeroen@OORKAMERS.nl

+31 6 24751437

Seringstraat 63

3551TK UTRECHT