OORKAMERS-activiteit op de Dag van de Stilte

Zondag 28 oktober was het voor de tweede maal de landelijke Dag van de Stilte. Per provincie werden diverse activiteiten aangeboden om aandacht te vragen voor het belang van stilte, aandacht en rust. Voor mij is stilte de ruimte om te luisteren: in het moment zijn, met jezelf én de ander en open voor de wereld om je heen.
 
Van daaruit was het niet verwonderlijk dat ik betrokken raakte bij de Dag van de Stilte en mijn eigen activiteit heb aangeboden: de OORKAMERS stiltepomp – een audiopomp met een voetpedaal waarmee je zelf energie kan opwekken en geluidsfragmenten kunt laten horen, in dit geval allerlei uitspraken over stilte.
 
Veel antwoorden op de vraag wat stilte voor je betekent. Maar ook het verhaal van iemand die last heeft van tinnitus, dus al heel lang geen stilte meer heeft gehoord, of iemand die niet goed meer hoort en voor wie het dus wel wat minder stil mag zijn. Een vriend leverde een eigen klankbijdrage en Vincent Bijlo, met wie ik eerder heb samengewerkt, schreef speciaal voor mij een gedicht over stilte.
 
De stiltepomp was voor één dag te bewonderen op het Dorstige Harthof, zo’n beetje ‘mijn achtertuin’: een verscholen stille plek, middenin de stad. Het leek mij wel aardig de stilte tijdelijk te doorbreken met gepraat… over stilte!
 
Ondanks de bescheiden opzet en de misschien iets te verscholen plek was het een klein succes: de reacties waren enthousiast en ik haalde zelfs een kleine vermelding in de Volkskrant én een live interview met Radio M. Bekijk en beluister het hele project, inclusief Volkskrant-stukje én radio-interview, op:
www.OORKAMERS.nl/stiltepomp
 
Al met al een inspirerend project, helemaal vanuit mijn ‘eigen koker’… Misschien ga ik wel vaker mijn ‘eigen werk’ creëren, alleen of samen!

OORKAMERS stiltepomp

No comments yet.

Geef een reactie