Museum Vakdagen 2018

Dé vakbeurs voor de Nederlandse en Vlaamse musea!

In mei 2015 werd voor het eerst een professionele vakbeurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse musea. Zo’n 80 bedrijven gespecialiseerd in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren, beveiligen van musea presenteerden zich voor de museumwereld. Via druk bezochte inlooplezingen werd aandacht gegeven over zaken als: marketing, sociale media, inkomstenwerving, subsidies en vrijwilligers. Met ruim 3000 bezoekers, waarvan 2872 geregistreerde bezoekers, was de tweede editie wederom een succes.

Na overleg met alle partijen is besloten om op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 de derde editie van de Museum Vakdagen te organiseren wederom in het Evoluon te Eindhoven. Dit retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philips museum is gebouwd, werd door de bezoekers als perfecte locatie gewaardeerd.

De Museum Vakdagen richt zich op de ruim 2000 musea in Nederland en Vlaanderen. Van de grootste professionele tot het kleinste museum. Inclusief vrijwilligers werken er zo’n 25.000 mensen in de museumwereld. En schat men de omzet, inclusief subsidies, op 2 miljard euro.

Deze derde editie zal extra aandacht besteden aan kennis overdracht via de inlooplezingen en workshops.

Wees erbij en ontmoet mij daar!